خَلْقیه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز خَلْقیه» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
(یک نسخهٔ میانی توسط کاربر مشابهی که نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
  
کسانی که می گویند کلام خدا چیزی نیست مگر آنچه خدا در غیر خود خلق می کند. <ref>الرسالة ال [[بعلبک]] یة، [[ابن تیمیه]]، ص407</ref>
+
کسانی که می گویند کلام خدا چیزی نیست مگر آنچه خدا در غیر خود خلق می کند. <ref>[[الرسالة البعلبکیة]]، [[ابن تیمیه]]، ص407</ref>
  
گویا این اصطلاح از شخص [[ابن تیمیه]] است. چرا که علیرغم وجود نزاع فراوان در مسئله خلق [[قرآن]]، قائلین به خلق [[قرآن]] نام مشخص و معینی داشته و [[معتزله]] نامیده می شوند و اصطلاحاً به ایشان خلقیه گفته نمی شده است.  
+
گویا این اصطلاح از شخص [[ابن تیمیه]] است. چرا که علیرغم وجود نزاع فراوان در مسئله خلق [[قرآن]]، قائلین به خلق قرآن نام مشخص و معینی داشته و [[معتزله (معتزله)|معتزله]] نامیده می شوند و اصطلاحاً به ایشان خلقیه گفته نمی شده است.  
  
 
لفظ خلق در مورد افعال عباد مصطلح بوده است چنان که به [[مجبّره]]، اصطلاحاً [[اصحاب مخلوق]] گفته اند. اصطلاحی که ایشان نیز به آن راضی بوده اند.  
 
لفظ خلق در مورد افعال عباد مصطلح بوده است چنان که به [[مجبّره]]، اصطلاحاً [[اصحاب مخلوق]] گفته اند. اصطلاحی که ایشان نیز به آن راضی بوده اند.  
  
[[ابن تیمیه]] چنان که در [[جافیه]] گذشت، گاه از این گونه نام ها جعل می کرده است.  
+
ابن تیمیه چنان که در [[جافیه]] گذشت، گاه از این گونه نام ها جعل می کرده است.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۵۹

کسانی که می گویند کلام خدا چیزی نیست مگر آنچه خدا در غیر خود خلق می کند. [۱]

گویا این اصطلاح از شخص ابن تیمیه است. چرا که علیرغم وجود نزاع فراوان در مسئله خلق قرآن، قائلین به خلق قرآن نام مشخص و معینی داشته و معتزله نامیده می شوند و اصطلاحاً به ایشان خلقیه گفته نمی شده است.

لفظ خلق در مورد افعال عباد مصطلح بوده است چنان که به مجبّره، اصطلاحاً اصحاب مخلوق گفته اند. اصطلاحی که ایشان نیز به آن راضی بوده اند.

ابن تیمیه چنان که در جافیه گذشت، گاه از این گونه نام ها جعل می کرده است.

پانویس

  1. الرسالة البعلبکیة، ابن تیمیه، ص407