متخیله: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز متخیله» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
سطر ۱: سطر ۱:
[[محمد جواد مشکور]] با نقل عبارتی از [[تبصرة العوام]]، به نام و عقیده این گروه اشاره کرده است <ref> [[فرهنگ فِرَق اسلامی]]، [[محمد جواد مشکور]]، ص378</ref> در حالی که به نظر می رسد در این مورد اشتباه فاحشی صورت پذیرفته است چرا که عبارت [[مرتضی رازی]] در [[تبصرة العوام]] پیرامون تبیین اندیشه فلاسفه درباره وحی است. [[مرتضی رازی]] با عنوان «امّا آنچه فلاسفه گویند در نوامیس که مسلمانان آن را نبوّت خوانند» به شرح عقیده فلاسفه پرداخته و در ضمن آن به قوّه متخیله که یکی از حواسّ پنج گانه باطنه است اشاره می کند. <ref> [[تبصرة العوام]]، [[مرتضی رازی]]، ص9</ref> و در این کلام اصلاً سخن از فرقه ای به نام متخیله به میان نیامده است و عبارت یک صفحه ای [[تبصرة العوام]] نیز شائبه وجود چنین فرقه ای را ایجاد نمی کند.  
+
[[محمد جواد مشکور]] با نقل عبارتی از [[تبصرة العوام]]، به نام و عقیده این گروه اشاره کرده است <ref> [[فرهنگ فِرَق اسلامی]]، [[محمد جواد مشکور]]، ص378</ref> در حالی که به نظر می رسد در این مورد اشتباه فاحشی صورت پذیرفته است چرا که عبارت [[مرتضی رازی]] در تبصرة العوام پیرامون تبیین اندیشه فلاسفه درباره وحی است. رازی با عنوان «امّا آنچه فلاسفه گویند در نوامیس که مسلمانان آن را نبوّت خوانند» به شرح عقیده فلاسفه پرداخته و در ضمن آن به قوّه متخیله که یکی از حواسّ پنج گانه باطنه است اشاره می کند. <ref> [[تبصرة العوام]]، [[مرتضی رازی]]، ص9</ref> و در این کلام اصلاً سخن از فرقه ای به نام متخیله به میان نیامده است و عبارت یک صفحه ای تبصرة العوام نیز شائبه وجود چنین فرقه ای را ایجاد نمی کند.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ ژوئن ۲۰۱۹، ساعت ۲۳:۴۷

محمد جواد مشکور با نقل عبارتی از تبصرة العوام، به نام و عقیده این گروه اشاره کرده است [۱] در حالی که به نظر می رسد در این مورد اشتباه فاحشی صورت پذیرفته است چرا که عبارت مرتضی رازی در تبصرة العوام پیرامون تبیین اندیشه فلاسفه درباره وحی است. رازی با عنوان «امّا آنچه فلاسفه گویند در نوامیس که مسلمانان آن را نبوّت خوانند» به شرح عقیده فلاسفه پرداخته و در ضمن آن به قوّه متخیله که یکی از حواسّ پنج گانه باطنه است اشاره می کند. [۲] و در این کلام اصلاً سخن از فرقه ای به نام متخیله به میان نیامده است و عبارت یک صفحه ای تبصرة العوام نیز شائبه وجود چنین فرقه ای را ایجاد نمی کند.

پانویس

  1. فرهنگ فِرَق اسلامی، محمد جواد مشکور، ص378
  2. تبصرة العوام، مرتضی رازی، ص9