حکمیه اولی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز حکمیه اولی» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
سطر ۲: سطر ۲:
 
از [[خوارج]].  
 
از [[خوارج]].  
  
[[احمد بن علی مقریزی]] فرقه پانزدهم از [[خوارج]] را [[شبیبیه]] برشمرده و آن ها را پیروان [[شبیب بن یزید]] بن ابی نعیم معرفی می کند و می نویسد: «ایشان بر همان عقیده ای هستند که [[حکمیه اولی]] بوده اند. » <ref> [[المواعظ و الاعتبار بذکر الخطط و الآثار]]، [[احمد بن علی مقریزی]]، ج2، ص355</ref> ممکن است با توجه به این که یکی از گروه های اصلی [[خوارج]]، [[محکمه اولی]] می باشند، مراد [[احمد بن علی مقریزی]] همان فرقه باشد. و ممکن است اولی در اینجا صفت باشد و [[احمد بن علی مقریزی]] اشاره به هم عقیده بودن ایشان با اولین پیروان حکمیه <ref>فرقه دیگری از [[خوارج]] که در حقیقت پایه گذاران این گروه بودند</ref> داشته باشد.  
+
[[احمد بن علی مقریزی]] فرقه پانزدهم از [[خوارج]] را [[شبیبیه]] برشمرده و آن ها را پیروان [[شبیب بن یزید]] بن ابی نعیم معرفی می کند و می نویسد: «ایشان بر همان عقیده ای هستند که [[حکمیه اولی]] بوده اند. » <ref> [[المواعظ و الاعتبار بذکر الخطط و الآثار]]، [[احمد بن علی مقریزی]]، ج2، ص355</ref> ممکن است با توجه به این که یکی از گروه های اصلی [[خوارج]]، [[محکمه اولی]] می باشند، مراد [[احمد بن علی مقریزی]] همان فرقه باشد. و ممکن است اولی در اینجا صفت باشد و [[احمد بن علی مقریزی]] اشاره به هم عقیده بودن ایشان با اولین پیروان [[حکمیه]] (فرقه دیگری از [[خوارج]] که در حقیقت پایه گذاران این گروه بودند) داشته باشد.  
  
 
رک: [[شبیبیه]].  
 
رک: [[شبیبیه]].  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ ‏۱۳ ژوئن ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۴۳

از خوارج.

احمد بن علی مقریزی فرقه پانزدهم از خوارج را شبیبیه برشمرده و آن ها را پیروان شبیب بن یزید بن ابی نعیم معرفی می کند و می نویسد: «ایشان بر همان عقیده ای هستند که حکمیه اولی بوده اند. » [۱] ممکن است با توجه به این که یکی از گروه های اصلی خوارج، محکمه اولی می باشند، مراد احمد بن علی مقریزی همان فرقه باشد. و ممکن است اولی در اینجا صفت باشد و احمد بن علی مقریزی اشاره به هم عقیده بودن ایشان با اولین پیروان حکمیه (فرقه دیگری از خوارج که در حقیقت پایه گذاران این گروه بودند) داشته باشد.

رک: شبیبیه.

پانویس

  1. المواعظ و الاعتبار بذکر الخطط و الآثار، احمد بن علی مقریزی، ج2، ص355