حابطیه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز حابطیه» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
(۲ نسخهٔ میانی توسط کاربر مشابهی که نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
مصحف [[خابطیه]].  
 
مصحف [[خابطیه]].  
  
[[شمس الدین محمد کرمانی]] در [[الفرق الاسلامیة(کرمانی)|الفرق الاسلامیة]] از این فرقه به عنوان دوازدهمین فرقه [[معتزله]] نام برده و آن ها را اصحاب احمد بن حابط (به حاء معجمه و باء موحّده) معرفی می کند. و او را از اصحاب [[نظام]] برمی شمارد. وی می نویسد: «ایشان می گویند: عالم دو اله دارد، خدای تعالی و مسیح. و مسیح است که در آخرت، محاسبه خلق را برعهده دارد. و مسیح مراد از آیهو جاء ربک و الملک صفّاً صفّا <ref>سورة فجر، آیه 22</ref> و مراد از روایت «ان الله خلق آدم علی صورة الرحمن» است. » <ref> [[الفرق الاسلامیة(کرمانی)|الفرق الاسلامیة]]، [[شمس الدین محمد کرمانی]]، ص23</ref> [[حابطیه مصحّف خابطیه]] و احمد بن حابط [[مصحّف]] [[احمد بن خابط]] می باشند.  
+
[[شمس الدین محمد کرمانی]] در [[الفرق الاسلامیة(کرمانی)|الفرق الاسلامیة]] از این فرقه به عنوان دوازدهمین فرقه [[معتزله (معتزله)|معتزله]] نام برده و آن ها را اصحاب [[احمد بن حابط]] (به حاء معجمه و باء موحّده) معرفی می کند. و او را از اصحاب [[نظام]] برمی شمارد. وی می نویسد: «ایشان می گویند: عالم دو اله دارد، خدای تعالی و مسیح. و مسیح است که در آخرت، محاسبه خلق را برعهده دارد. و مسیح مراد از آیه «و جاء ربک و الملک صفّاً صفّا» <ref>سورة فجر، آیه 22</ref> و مراد از روایت «ان الله خلق آدم علی صورة الرحمن» است. » <ref> [[الفرق الاسلامیة(کرمانی)|الفرق الاسلامیة]]، [[شمس الدین محمد کرمانی]]، ص23</ref> حابطیه مصحّف خابطیه و احمد بن حابط مصحّف [[احمد بن خابط]] می باشند.  
  
 
رک: [[خابطیه]].  
 
رک: [[خابطیه]].  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۴:۰۰

مصحف خابطیه.

شمس الدین محمد کرمانی در الفرق الاسلامیة از این فرقه به عنوان دوازدهمین فرقه معتزله نام برده و آن ها را اصحاب احمد بن حابط (به حاء معجمه و باء موحّده) معرفی می کند. و او را از اصحاب نظام برمی شمارد. وی می نویسد: «ایشان می گویند: عالم دو اله دارد، خدای تعالی و مسیح. و مسیح است که در آخرت، محاسبه خلق را برعهده دارد. و مسیح مراد از آیه «و جاء ربک و الملک صفّاً صفّا» [۱] و مراد از روایت «ان الله خلق آدم علی صورة الرحمن» است. » [۲] حابطیه مصحّف خابطیه و احمد بن حابط مصحّف احمد بن خابط می باشند.

رک: خابطیه.

پانویس

  1. سورة فجر، آیه 22
  2. الفرق الاسلامیة، شمس الدین محمد کرمانی، ص23