در حال ویرایش فخ

پرش به: ناوبری، جستجو

هشدار: شما وارد نشده‌اید. نشانی آی‌پی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر وارد شوید یا یک حساب کاربری بسازید، ویرایش‌هایتان به نام کاربری‌تان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.

این ویرایش را می‌توان خنثی کرد. لطفاً تفاوت زیر را بررسی کنید تا تأیید کنید که این چیزی است که می‌خواهید انجام دهید، سپس تغییرات زیر را ذخیره کنید تا خنثی‌سازی ویرایش را به پایان ببرید.
نسخهٔ فعلی متن شما
سطر ۱: سطر ۱:
'''فخ''' مکانی نزدیک [[مکه]] در [[عربستان سعودی]] که در آنجا جمعی از صحابه پیامبر و از آن جمله عبدالله بن عمر مدفون هستند.
+
'''فخ''' مکانی نزدیک [[مکه]] در [[عربستان سعودی]] که در آنجا جمعی از صحابه [[محمد]] و از آن جمله عبدالله بن عمر مدفون هستند.
 
==واقعه فخ==
 
==واقعه فخ==
شهرت عمده فخ به دلیل [[واقعه فخ|واقعه‌ای]] است که در روز ۸ ذی الحجه سال ۱۶۹ هـ. ق در زمان [[هادی عباسی]] در آنجا روی داد. در این روز که به [[یوم فخ]] معروف است، عده زیادی از علویان به جهت قیام بر خلیفه عباسی کشته شدند. از امام نهم روایت است:
+
شهرت عمده فخ به دلیل [[واقعه فخ|واقعه‌ای]] است که در روز ۸ ذی الحجه سال ۱۶۹ هـ. ق در زمان [[هادی عباسی]] در آنجا روی داد. در این روز که به [[یوم فخ]] معروف است، عده زیادی از علویان به جهت قیام بر خلیفه عباسی کشته شدند. از [[محمد تقی]] روایت است:
 
{{نقل قول|هیچ روزی بر علویان بعد از روز کربلا سخت تر و مصیبت بارتر از یوم فخ نبوده‌است.}}
 
{{نقل قول|هیچ روزی بر علویان بعد از روز کربلا سخت تر و مصیبت بارتر از یوم فخ نبوده‌است.}}
  
پیشوای قیام کنندگان، حسین بن علی بن حسن، معروف به ''صاحب فخ''، نبیره امام حسن مجتبی بوده‌است. حسین بن علی و یاران او به علت مزاحمتی که نایب حاکم [[مدینه]] برای ایشان فراهم آورده بود، شوریدند و بر [[مدینه]] مسلط شدند و با ۳۰۰ تن روی به [[مکه]] نهادند. در آن سال عده‌ای از [[عباسیان]]، از آن جمله عباس بن محمد و سلیمان بن ابی جعفر و موسی بن عیسی، به حج رفته بودند. این دسته با سواران خود به مقابله علویان شتافتند و در فخ به ایشان رسیدند. عباس بن محمد به حسین بن علی، در صورت تسلیم، امان داد، ولی حسین قبول نکرد. میان عباسیان و علویان جنگ درگرفت و بیش از صدتن از ایشان کشته شدند. در خروج علویان فخ دوتن از بزرگان علویان، حسن بن جعفر بن حسن و امام موسی کاظم از موافقت ایشان سرباز زدند.
+
پیشوای قیام کنندگان، حسین بن علی بن حسن، معروف به ''صاحب فخ''، نبیره [[حسن مجتبی]] بوده‌است. حسین بن علی و یاران او به علت مزاحمتی که نایب حاکم [[مدینه]] برای ایشان فراهم آورده بود، شوریدند و بر [[مدینه]] مسلط شدند و با ۳۰۰ تن روی به [[مکه]] نهادند. در آن سال عده‌ای از [[عباسیان]]، از آن جمله عباس بن محمد و سلیمان بن ابی جعفر و موسی بن عیسی، به حج رفته بودند. این دسته با سواران خود به مقابله علویان شتافتند و در فخ به ایشان رسیدند. عباس بن محمد به حسین بن علی، در صورت تسلیم، امان داد، ولی حسین قبول نکرد. میان عباسیان و علویان جنگ درگرفت و بیش از صدتن از ایشان کشته شدند. در خروج علویان فخ دوتن از بزرگان علویان، حسن بن جعفر بن حسن و [[موسی کاظم]] از موافقت ایشان سرباز زدند.
  
 
== منابع ==
 
== منابع ==
 
* دایره‌المعارف فارسی (به سرپرستی غلامحسین مصاحب)
 
* دایره‌المعارف فارسی (به سرپرستی غلامحسین مصاحب)
 
[[رده:تشیع]]
 
[[رده:تشیع]]

لطفاً توجه داشته باشید که فرض می‌شود کلیهٔ مشارکت‌های شما با دایره المعارف فرق اسلامی ممکن است توسط دیگر مشارکت‌کنندگان ویرایش شوند، تغییر یابند یا حذف شوند. اگر نمی‌خواهید نوشته‌هایتان بی‌رحمانه ویرایش شود، اینجا نفرستیدشان.
همچنین شما دارید به ما قول می‌دهید که خودتان این را نوشته‌اید، یا آن را از یک منبع آزاد با مالکیت عمومی یا مشابه آن برداشته‌اید (برای جزئیات بیشتر به دایره المعارف فرق اسلامی:حق تکثیر مراجعه کنید). کارهای دارای حق تکثیر (copyright) را بی‌اجازه نفرستید!

لغو | راهنمای ویرایش‌کردن (در پنجرهٔ تازه باز می‌شود)

الگوی به‌کاررفته در این صفحه:

برگرفته از «http://www.wikiferaq.org/index.php/فخ»