سِرطالبیه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
جز سِرطالبیه» را محافظت کرد ([ویرایش=فقط مدیران] (بی‌پایان) [انتقال=فقط مدیران] (بی‌پایان)) [آبشاری])
 
(یک نسخهٔ میانی توسط کاربر مشابهی که نشان داده نشده)
سطر ۱: سطر ۱:
 
به معنای طالب سِر.  
 
به معنای طالب سِر.  
  
آنان را سید طالبی نیز نامیده اند. این گروه جمعیت نسبتاً زیادی در حدود دو هزار نفر بوده و در سه روستا، در اطراف [[زنجان]] زندگی می نمایند. ایشان، عقاید خود را مخفی کرده و متهم به غلوّ بوده و مردم [[شیعه]] آنان را علی اللهی می دانند.  
+
آنان را [[سید طالبی]] نیز نامیده اند. این گروه جمعیت نسبتاً زیادی در حدود دو هزار نفر بوده و در سه روستا، در اطراف [[زنجان]] زندگی می نمایند. ایشان، عقاید خود را مخفی کرده و متهم به غلوّ بوده و مردم [[شیعه]] آنان را [[علی اللهی]] می دانند.  
  
دیده نشده است که شخصی از آنان به حج رفته باشد. و نقل شده که می گویند امام زین العابدین علیه السلام حج را ساقط کرده است. علماء [[امامیه]] [[زنجان]] در کفر آنان اختلاف دارند.  
+
دیده نشده است که شخصی از آنان به حج رفته باشد. و نقل شده که می گویند [[امام زین العابدین]] (علیه السلام) حج را ساقط کرده است. علماء [[امامیه]] زنجان در کفر آنان اختلاف دارند.  
  
امامیه آنان را [[سید طالبیه]] می خوانند درحالی که آنان خود را [[سِرطالبیه]] نام داده اند. و ظاهراً سری که ایشان طالب آن می باشند همان [[اباحه]] است. از زمره مواردی که به آن ها نسبت می دهند، اجتماع زن و مرد در یک شب به خصوص است.  
+
امامیه آنان را [[سید طالبیه]] می خوانند در حالی که آنان خود را سِرطالبیه نام داده اند. و ظاهراً سری که ایشان طالب آن می باشند همان [[اباحه]] است. از زمره مواردی که به آن ها نسبت می دهند، اجتماع زن و مرد در یک شب به خصوص است.  
  
[[آیت الله سید مهدی روحانی]] منبع خویش را «مذاکرات شفاهی با دوست دانشمند [آیت الله] آقای حاج سید موسی شبیری زنجانی و آقا محمد فرزند مرحوم شیخ عبدالکریم خویی» معرفی می کند.  
+
[[آیت الله سید مهدی روحانی]] منبع خویش را «مذاکرات شفاهی با دوست دانشمند [آیت الله] آقای حاج [[سید موسی شبیری زنجانی]] و آقا محمد فرزند مرحوم شیخ [[عبدالکریم خویی]]» معرفی می کند.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۷:۰۴

به معنای طالب سِر.

آنان را سید طالبی نیز نامیده اند. این گروه جمعیت نسبتاً زیادی در حدود دو هزار نفر بوده و در سه روستا، در اطراف زنجان زندگی می نمایند. ایشان، عقاید خود را مخفی کرده و متهم به غلوّ بوده و مردم شیعه آنان را علی اللهی می دانند.

دیده نشده است که شخصی از آنان به حج رفته باشد. و نقل شده که می گویند امام زین العابدین (علیه السلام) حج را ساقط کرده است. علماء امامیه زنجان در کفر آنان اختلاف دارند.

امامیه آنان را سید طالبیه می خوانند در حالی که آنان خود را سِرطالبیه نام داده اند. و ظاهراً سری که ایشان طالب آن می باشند همان اباحه است. از زمره مواردی که به آن ها نسبت می دهند، اجتماع زن و مرد در یک شب به خصوص است.

آیت الله سید مهدی روحانی منبع خویش را «مذاکرات شفاهی با دوست دانشمند [آیت الله] آقای حاج سید موسی شبیری زنجانی و آقا محمد فرزند مرحوم شیخ عبدالکریم خویی» معرفی می کند.

پانویس