طبریه: تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
'''طَبَریه''' (در [[عبری]]: טבריה) نام شهری در [[استان شمالی فلسطین اشغالی]] است که جمعیت آن در سال [[۲۰۰۶ (میلادی)|۲۰۰۶]] ۴۰٬۱۰۰ نفر و مساحت آن ۱۰.۸۷۲ [[کیلومتر]] مربع است.
+
طبریه نام چندین منطقه است، [[علی اکبر دهخدا]] دو منطقه را در اطراف [[عکا]] به این نام معرفی می کند. علاوه بر آن یکی از روستاهای [[واسط]] ـ واقع در [[عراق]] طبریه نام داشته که [[ابن جریر طبری]] مؤلف [[تاریخ الرسل و الملوک]] به آن جا منسوب است. منطقه ای در نواحی [[دیاربکر]] نیز به این نام خوانده شده است. [[معجم البلدان]] نیز این نام را متعلق به روستایی از [[اردن]] دانسته است. از کلام مقدسی نمی توان معلوم ساخت که کدام طبریه مدّ نظر وی بوده است. اما می توان احتمال داد که مراد او همین منطقه آخر است. <ref> [[لغت نامه دهخدا]]، [[علی اکبر دهخدا]]، ذیل طبریه / [[معجم البلدان]]، [[یاقوت حموی]]، ج5، ص247</ref>
 
+
طبریه مرکز تمدن [[یهود]] و یکی از چهار شهر مقدس یهود به‌شمار می‌آید و در کنار شهرهای [[اورشلیم]]، [[صفاد]] و [[حبرون]]، محل سکونت بسیاری از دانشمندان مذهبی یهودی بوده‌است.
+
== موقعیت جغرافیایی ==
+
طبریه در دامنه کوه‌های جلیل و [[بلندی‌های جولان]] واقع شده‌است.  
+
 
+
طبریه همچنین در ساحل [[دریاچه طبریه]] قرار گرفته‌است. این دریاچه مهمترین منبع [[آب شیرین]] فلسطین اشغالی به‌شمار می‌آید.
+
 
+
== تاریخچه ==
+
شهر طبریه در حدود ۲۰ میلادی و در زمان [[هیرود بزرگ]] بنیان نهاده شد.
+
 
+
در زمان حکومت [[بیزانس|بیزانسها]]، این شهر به دلیل زمین‌لرزه‌های پیاپی در آستانه تخریب قرار گرفت، اما بعدها با موج مهاجرت یهودیان به فلسطین اشغالی، به یکی از شهرهای مهم آنجا تبدیل شد.
+
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==
{{پانویس|اندازه=ریز}}
 
 
[[رده:طبریه]]
 
[[رده:شهرهای مقدس یهودیان]]
 

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژانویهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۴:۳۵

طبریه نام چندین منطقه است، علی اکبر دهخدا دو منطقه را در اطراف عکا به این نام معرفی می کند. علاوه بر آن یکی از روستاهای واسط ـ واقع در عراق طبریه نام داشته که ابن جریر طبری مؤلف تاریخ الرسل و الملوک به آن جا منسوب است. منطقه ای در نواحی دیاربکر نیز به این نام خوانده شده است. معجم البلدان نیز این نام را متعلق به روستایی از اردن دانسته است. از کلام مقدسی نمی توان معلوم ساخت که کدام طبریه مدّ نظر وی بوده است. اما می توان احتمال داد که مراد او همین منطقه آخر است. [۱]

پانویس

  1. لغت نامه دهخدا، علی اکبر دهخدا، ذیل طبریه / معجم البلدان، یاقوت حموی، ج5، ص247