جماعت امام الکاظم

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو

از صوفیه خلوتیه.

جماعت امام الکاظم در نیجریه که خود را طریقت اهل بیت می نامند، کمتر از ده سال قدمت دارد. لاگوس محل تأسیس این جماعت بود که از لحاظ سنتی و اجتماعی سؤال برانگیز است. زیرا شمال نیجریه به طور سنتی محل پدید آمدن گروه ها و جمعیت های مذهبی بوده است و شهر شلوغ و اقتصادی چون لاگوس محل مناسبی برای رشد جریانات فکری نبوده است. این گروه هنوز در جامعه مذهبی نیجریه معروفیت شایانی ندارند.

رهبری جماعت در ملأ عام ظاهر نمی شود و هیچ کدام از افراد گروه او را معرفی نمی کند. فقط گفته می شود که رهبر ما همیشه مخفی است و خداوند برای هدایت و ارشاد خلائق به وی الهام می کند. آن ها همچنین می گویند رهبر ما زنده است و فعالیت می کند. وی خود امام کاظم (علیه السلام) است که دوباره به این دنیا بازگشته است.

این گروه در منطقه بداگری (Bad agry) لاگوس مسجد و محل تجمع دارند. آنان مدعی هستند که مانند سایر مسلمانان عبادات و فرایض دینی خود را به جای می آورند و در عبادات خود، اوراد و اذکاری خاص را تکرار می کنند.

غیر علنی بودن این گروه و وجود یک نظام مخفی کاری در روابط جماعت با سایرین، افکار و عقاید آنان را در هاله ای از ابهام قرار داده است. بر اساس مصاحبه و مشاهده با چند نفر از افراد گروه می توان این نظریه اولیه را ارائه داد که این گروه دارای گرایش های صوفی ـ عرفانی بوده، و درباره امامت و رهبریت معتقد به تناسخ روح مقدس حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) می باشند و بر این باورند که روح امام (علیه السلام) در شخصی که رهبر می دانند حلول کرده است. [۱]

پانویس

  1. کیهان فرهنگی، مقاله طریقه ها و فِرَق اسلامی در نیجریه، شماره 154، مصطفی علی نجیعی