سَلَفیه (از اخباریه امامیه): تفاوت بین نسخه‌ها

از دایره المعارف فرق اسلامی
پرش به: ناوبری، جستجو
 
سطر ۱: سطر ۱:
 
[[محمد شهرستانی]] می نویسد: « [[اخباریه امامیه]]، بعضی شان از [[مشبّهه]] و گروهی دیگر از ایشان سلفیه شدند». <ref> [[الملل و النحل]]، [[محمد شهرستانی]]، ج1، ص147</ref>
 
[[محمد شهرستانی]] می نویسد: « [[اخباریه امامیه]]، بعضی شان از [[مشبّهه]] و گروهی دیگر از ایشان سلفیه شدند». <ref> [[الملل و النحل]]، [[محمد شهرستانی]]، ج1، ص147</ref>
  
ولیکن این مطلب بعید به نظر می رسد چرا که [[امامیه]]، اگر [[اخباری]] هم باشند، باز به [[معتزله (معتزله)|معتزله]] نزدیکترند و لذا نمی توان آنان را از مشبّهه و یا از سلفیه به حساب آورد. چرا که معنای مصطلح سلفی بودن، رجوع به قول اصحاب و تابعین و پذیرش نظرات آنان در تفسیر روایات است. در حالی که این امر برخلاف اصول اخباریه [[شیعه]] است که به جز به روایات اهل بیت علیهم السلام به چیز دیگری توجه ندارند.  
+
ولیکن این مطلب بعید به نظر می رسد چرا که [[امامیه]]، اگر [[اخباری]] هم باشند، باز به [[معتزله (معتزله)|معتزله]] نزدیکترند و لذا نمی توان آنان را از مشبّهه و یا از سلفیه به حساب آورد. چرا که معنای مصطلح سلفی بودن، رجوع به قول اصحاب و تابعین و پذیرش نظرات آنان در تفسیر روایات است. در حالی که این امر برخلاف اصول اخباریه [[شیعه]] است که به جز به روایات اهل بیت (علیهم السلام) به چیز دیگری توجه ندارند.  
  
 
== پانویس ==
 
== پانویس ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ فوریهٔ ۲۰۱۹، ساعت ۰۳:۱۸

محمد شهرستانی می نویسد: « اخباریه امامیه، بعضی شان از مشبّهه و گروهی دیگر از ایشان سلفیه شدند». [۱]

ولیکن این مطلب بعید به نظر می رسد چرا که امامیه، اگر اخباری هم باشند، باز به معتزله نزدیکترند و لذا نمی توان آنان را از مشبّهه و یا از سلفیه به حساب آورد. چرا که معنای مصطلح سلفی بودن، رجوع به قول اصحاب و تابعین و پذیرش نظرات آنان در تفسیر روایات است. در حالی که این امر برخلاف اصول اخباریه شیعه است که به جز به روایات اهل بیت (علیهم السلام) به چیز دیگری توجه ندارند.

پانویس

  1. الملل و النحل، محمد شهرستانی، ج1، ص147