بیروت

از دایره المعارف فرق اسلامی
نسخهٔ تاریخ ‏۵ دسامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۳:۳۸ توسط Admin (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

بیروت (الگو:Lang-ar الگو:Transl, ارمنی: Պէյրութ / Բեյրութ, الگو:Lang-el، لاتین: Berytus, آرامی: Birot בירות, الگو:Lang-fr) پایتخت و بزرگترین شهر لبنان ، در میانگاهِ ساحلِ مدیترانه‌ای لبنان روی یک شبه جزیره جای گرفته و بزرگترین و مهمترین بندر آن کشور است. منطقهٔ کلان بیروت ، دربرگیرندۀ شهر و حومهٔ آن در سال ۲۰۱۲ ، ۲٬۰۶۳٬۳۶۳ نفر جمعیّت داشت. نخستین اشاراتِ تاریخی به این منطقه ، در نامه‌های تل العمارنه از مصر باستان پیدا شده که مربوط به سدۀ ۱۵ پیش از میلاد است. از آن تاریخ ، بیروت سکونت پذیر بوده است و از فرهنگ های گوناگون اثرهای مهم بر جای دارد.

تاریخ[ویرایش]

اولین بار در نامه‌های باستانی مصری، تل العمارنا، متعلق به قرن پانزده پیش از میلاد نام برده شده و پس از آن نیز بطور متمادی منطقه‌ای مسکونی بوده‌است.

بیروت از قدیمی‌ترین شهرهای خاورمیانه به شمار می‌آید. آثار مهمی از دوره‌های مصری، فنیقی، یونانی، رومی، بیزانسی، ایرانی و عثمانی در این شهر کشف شده‌است. در زمان فنیقی‌ها بندری در سواحل فنیقیه بوده که از آن با نام بروتا در کتیبه‌های تل العَمارنه یادشده‌است. در این عهد بیروت شهر کوچکی بود که شهر معروف بیبلوس (جُبیل امروزی) آن را تحت‌الشعاع قرار داده‌بود.

در حدود ۲۰۰ پیش از میلاد، آنتیوخوس سوم بر بطلمیوس پنجم پیروز شده و بیروت را ضمیمه قلمرو سلوکی‌ها و سوریه کرد. با پیروزی مسلمانان، دوران تازه‌ای برای بیروت آغاز شد.

منابع[ویرایش]

الگو:ویکی‌سفر الگو:ویکی‌انبار-رده الگو:پانویس

الگو:چپ‌چین

الگو:پایان چپ‌چین

  • تورگالری؛ نمایشگاهی از بهترین تورهای داخلی و خارجی